Motoare de cautare utile in calatorii

Motorul de cautare generala HotelsCombined

In acest articol, as dori sa va prezint câteva motoare de cautare utile în calatorii, mai exact spus motoare de folosit în organizarea si pregatirea acestor calatorii. Folositi-le macar pentru a va face o idee asupra preturilor practicate de diversele tipuri de rezervari.

Deoarece site-urile de rezervari camere în hoteluri, pensiuni, vile, apartamente, hosteluri, cabane etc. s-au înmultit ca ciupercile dupa ploaie, a fost creat un motor universal de cautare în aceste site-uri, motorul site-ului HotelsCombined.

Cum functioneaza? De exemplu, daca doriti sa rezervati o camera la o pensiune, o vila, un hotel (înclusiv din România), nu mai este nevoie sa va duceti din site în site, de exemplu: booking.com, venere, otel, hotel, hotelclub, priceline, octopustravel, agoda, reservetravel, travelocity, laterooms, intercontinental, holidayinn etc. pentru a vedea care din aceste site-uri ofera cea mai ieftina camera. Cu ajutorul motorului general de cautare HotelsCombined puteti alege:

– perioada rezervarii

– localitatea, capitala unei tari sau o statiune turistica

– tara

– numarul de persoane pentru care se efectueaza rezervarea

– numarul de camere

Dupa câteva secunde va apare o lista cu camerele disponibile în hotelurile gasite pe toate site-urile de rezervari amintite mai sus. Aceste hoteluri pot fi aranjate în functie de mai multe criterii (popularitate, pret, numar de stele, recomandari etc).

Chiar daca nu rezervati nimic, jucati-va cu acest motor de cautare HotelsCombined, testând astfel preturile vehiculate de hotelurile selectate, în perioada pe care doriti sa o petreceti în acea locatie.

Motorul particular de cautare Booking.com

Daca aceasta cautare vi se pare obositoare sau greoaie si doriti sa economisiti timp (eventual si bani), atunci folositi cu încredere site-ul  Booking.com, site pe care îl si folosesc de altfel, prin intermediul lui rezervându-mi camerele în calatoriile mele.

Booking.com, în general, nu retine nimic de pe cardul dumneavoastra (daca hotelul la care faceti rezervarea nu specifica altfel), spre deosebire de celelalte site-uri unde se poate retine în avans cel putin o noapte de dormit sau chiar întreaga suma necesara rezervarii.

Fiecare hotel are politica sa proprie în ceea ce priveste rezervarea, galeria sa de imagini, harta localizarii hotelului/pensiunii/vilei/cabanei, modalitati de plata etc.

Pentru sfaturi de calatorie (în limba engleza), dar si pentru redirectionarea catre alte site-uri de rezervare (Booking.com, Otel.com sau Hotels.com) puteti folosi arhicunoscutul TripAdvisor.com

Pentru cei fara pretentii prea mari si pentru tineri, în special, puteti rezerva camere la hosteluri din toata Europa si nu numai, pe un site la fel de cunoscut tinerilor: HostelBookers.com

4 comments

 1. Sa spunem ca o zi de cazare ar costa 50 de euro. Pai 50×4 lei ar insemna cam 200 de lei si aceasta suma s-ar „simti” pe card daca ar fi blocata.
  Eu am pe card inclusiv descoperit de cont si intrand in acesta, mai mereu imi raman pe card 30 lei. Deci as simti daca mi-ar opri acei 200 de lei.
  Mai mult, cand fac o rezervare mai mare de 5 zile, folosesc cardul pe care imi intra alocatia baietelului meu, adica 40 lei lunar. N-ar avea de unde sa-mi opreasca contravaloarea unei zile.
  Poate tu stii mai multe, de exemplu cum se opereaza pe card aceasta tranzactie.

 2. Te contrazic nitel, noi am facut rezervari aproape exclusiv prin booking pana acum, si mai mereu ne-au blocat pe card suma corespunzatoare primei nopti de cazare…e drept ca nu au retras banii decat cand am ajuns noi acolo, dar de blocat blocheaza cam tot timpul o anumita suma, de multe ori inclusiv pentru extras 🙂

 3. Florin, nu am niciun interes sa vorbesc aiurea ori sa te combat doar de dragul de a te combate si nici nu sunt genul. Am mers intr-o groaza de locuri de pe 3 continente pana acum (in cea mai mare parte in Europa, desigur), de fiecare data pe cont propriu si de fiecare data prin booking.com. De cele mai multe ori (nu am zis ca de fiecare data, dar in majoritatea covarsitoare a cazurilor), ni s-a blocat o suma pe card in avans, iar extras-urile la sosirea in hotelul respectiv.

  Mai mult de atat nu am ce sa iti zic. Oricum, si daca ne-ar fi blocat doar o singura data un singur hotel suma respectiva pe card, afirmatia ta cu caracter de generalizare nu s-ar mai fi sustinut. Ce te faci ca ni s-a intamplat chiar des, nu doar o singura data !? 🙂

 4. Si eu am folosit booking pt rezervari de cateva ori pana acum, si nu mi s-a blocat nici o suma pe card pana acum.
  Depinde de politica hotelului, la informatii despre hotel e mentionat acest lucru, de obicei langa detaliile despre anularea rezervarii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*