Motoare de cautare utile in calatorii
Motorul general de căutare HotelsCombined
În acest articol, aș dori să vă prezint câteva motoare de căutare utile în călătorii. Folosiți-le măcar pentru a vă face o idee asupra prețurilor practicate de diversele tipuri de rezervări.
Deoarece site-urile de rezervări camere în hoteluri, pensiuni, vile, apartamente, hosteluri, cabane etc. s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie, a fost creat un motor general de căutare în aceste site-uri, motorul site-ului HotelsCombined.
Cum funcționează? Foarte simplu!
De exemplu, dacă doriți să rezervați o cameră la o pensiune, o vilă, un hotel (înclusiv din România), nu mai este nevoie să vă duceți pe diversele site-uri de rezervări, booking.com, venere, otel, hotel, hotelclub, priceline, octopustravel, agoda, reservetravel, travelocity, laterooms, intercontinental, holidayinn etc. pentru a vedea care din aceste site-uri ofera cea mai ieftină cameră. Cu ajutorul motorului general de căutare HotelsCombined puteți alege:
– perioada rezervării
– localitatea, capitala unei țări sau o stațiune turistică
– țara
– numărul de persoane pentru care se efectuează rezervarea
– numărul de camere
După câteva secunde va apare o listă cu camerele disponibile în hotelurile găsite pe toate site-urile de rezervări amintite mai sus. Aceste hoteluri pot fi aranjate în funcție de mai multe criterii (popularitate, preț, număr de stele, recomandări etc).
Chiar dacă nu rezervați nimic, jucați-vă cu acest motor de căutare HotelsCombined, testând astfel prețurile vehiculate de hotelurile selectate, în perioada pe care doriți s-o petreceți în locația dorită de voi.
Motorul particular de căutare Booking.com
Dacă această căutare vi se pare obositoare sau greoaie și doriți să economisiți timp la căutat, folosiți cu încredere site-ul Booking.com, site pe care îl și folosesc de altfel, prin intermediul lui rezervându-mi camerele în călătoriile mele.
Booking.com, în general, nu reține nicio sumă de pe cardul dumneavoastră (dacă hotelul unde doriți să faceți rezervarea nu specifică altfel), spre deosebire de celelalte site-uri unde se poate reține în avans cel puțin o noapte de dormit sau chiar întreaga sumă necesară rezervării.
Fiecare hotel are propria politică în ceea ce priveste rezervările, galeria sa de imagini, harta localizării hotelului/pensiunii/vilei/cabanei, modalități diferite de plată etc.
Pentru sfaturi de călătorie (în limba engleză), dar și pentru redirecționarea către alte site-uri de rezervare (Booking.com, Otel.com sau Hotels.com) puteți folosi arhicunoscutul TripAdvisor.com
Sa spunem ca o zi de cazare ar costa 50 de euro. Pai 50×4 lei ar insemna cam 200 de lei si aceasta suma s-ar “simti” pe card daca ar fi blocata.
Eu am pe card inclusiv descoperit de cont si intrand in acesta, mai mereu imi raman pe card 30 lei. Deci as simti daca mi-ar opri acei 200 de lei.
Mai mult, cand fac o rezervare mai mare de 5 zile, folosesc cardul pe care imi intra alocatia baietelului meu, adica 40 lei lunar. N-ar avea de unde sa-mi opreasca contravaloarea unei zile.
Poate tu stii mai multe, de exemplu cum se opereaza pe card aceasta tranzactie.
Te contrazic nitel, noi am facut rezervari aproape exclusiv prin booking pana acum, si mai mereu ne-au blocat pe card suma corespunzatoare primei nopti de cazare…e drept ca nu au retras banii decat cand am ajuns noi acolo, dar de blocat blocheaza cam tot timpul o anumita suma, de multe ori inclusiv pentru extras 🙂
Florin, nu am niciun interes sa vorbesc aiurea ori sa te combat doar de dragul de a te combate si nici nu sunt genul. Am mers intr-o groaza de locuri de pe 3 continente pana acum (in cea mai mare parte in Europa, desigur), de fiecare data pe cont propriu si de fiecare data prin booking.com. De cele mai multe ori (nu am zis ca de fiecare data, dar in majoritatea covarsitoare a cazurilor), ni s-a blocat o suma pe card in avans, iar extras-urile la sosirea in hotelul respectiv.
Mai mult de atat nu am ce sa iti zic. Oricum, si daca ne-ar fi blocat doar o singura data un singur hotel suma respectiva pe card, afirmatia ta cu caracter de generalizare nu s-ar mai fi sustinut. Ce te faci ca ni s-a intamplat chiar des, nu doar o singura data !? 🙂
Si eu am folosit booking pt rezervari de cateva ori pana acum, si nu mi s-a blocat nici o suma pe card pana acum.
Depinde de politica hotelului, la informatii despre hotel e mentionat acest lucru, de obicei langa detaliile despre anularea rezervarii.