Nei Pori – soare, liniste si civilizatie
Nei Pori – prima dragoste!
In Grecia am ajuns pentru prima oara în vara anului 2008 la Nei Pori, poate de aceea am ramas atât de atasat de aceasta statiune relativ noua, micuta si linistita, întesata cu turisti greci, germani, polonezi, cehi, slovaci, sârbi, suedezi si români (putini).
Din autostrada, dincolo de Paralia Katerini o iei la stânga spre Nei Pori (Neoi Poroi, în greaca). Atentie mare deoarece pâna la aceasta abatere spre stânga drumul este în panta iar politia greaca sta la pânda cu radarul chiar în momentul în care mai aveti 500 de metri pâna la iesirea de pe autostrada. Pentru a intra în statiune, veti strabate o bucata de drum ciudat de întortocheata, bucata care seamana cu un piton urias, ce parca v-ar determina sa va întoarceti din drum.
Nei Pori este cea mai sudica statiune din regiunea Pieria. Este destul de noua, dupa câte am aflat, finalizarea ei facându-se acum câtiva ani. Inca de atunci s-a interzis ridicarea altor vile. A fost construita pe o suprafata destul de mare, cu strazi largi, o strada principala din Nei Pori având cam 18-20 de metri latime! Adica doua parti carosabile de 7-8 metri fiecare, separate de o zona cu verdeata de cca 4-5 metri. O strada “secundara” are cam 10 metri latime…
Statiunea este compusa din doua zone: o zona în care sunt cazati turistii straini si o zona “greceasca” (majoritatea celor cazati aici fiind greci).
Intre cele doua zone exista o zona a nimanui, populata cu 2 parcuri de distractii. In fiecare zi de vineri aceasta zona este umpluta cu autohtoni care îsi vând marfa (masline, ulei de masline, vin grecesc, fructe si legume etc.)
Nu exista cladiri mai mari de 3 etaje, din cauza cutremurelor. Trei-patru etaje au numai câteva hoteluri. Cea mai înalta cladire din statiune este… biserica.
Statiunea este compusa cam 95% din vile. Acestea nu au în general nume, deci daca vrei sa cauti vila “Florin” (as vrea eu…) o cauti în zadar deoarece nu o vei gasi. Trebuie sa întrebi în dreapta si în stânga pâna o gasesti. Confortul general este cam de 3-4 stele grecesti. Hotelurile însa au nume.
Daca veti cauta cazare în Nei Pori, urmariti afisul pe care scrie “enoikiazomena domatia”, adica “camere de închiriat”. Eu am stat la vila Natali.
Majoritatea camerelor au chicinete, adica daca ai chef poti sa-ti faci o ciorba sau o mâncare gatita pe loc, la un aragaz electric. Nu recomand, ar fi aiurea, doar nu vii în Grecia ca sa-ti prepari mâncare româneasca.
Nei Pori – civilizatie
Nei Pori este o statiune aerisita, este multa liniste, o feerie de flori, maslini, leandri si palmieri. Toata statiunea îti da un aer de larghete, nu de înghesuiala, un aer de calm si prospetime, de vreme care nu mai are chef sa treaca. Aici timpul parca sta pe loc, nimeni nu se grabeste, desi masinile gonesc ca pe Magheru.
Daca grecul te vede ca traversezi strada, frâneaza cu un kilometru înainte si apoi vezi ca vine spre tine încet-încet, de parca te-ar proteja. Motociclistii sunt aici în legea lor. Si totusi, frâneaza si ei cu un kilometru înainte.
Au grecii un stil de a conduce, de ti se ridica parul în cap: cineva îmi spusese ca în Salonic, unul cu o duba a oprit în mijlocul strazii, a deschis usa si a zbughit-o într-un magazin. In spatele lui a început sa se formeze o coada destul de mare, însa nimeni n-a început sa zbiere, sa claxoneze sau sa-i traga aluia una în cap cu bâta de baseball. Ce credeti ca a facut un taximetrist aflat în spatele dubei? A început sa… citeasca ziarul.
Nei Pori – liniste
N-as putea spune ca este o statiune pentru tineri sau o statiune pentru batrâni. Este altceva, nu stiu cum sa ma exprim. Este o statiune pentru toate vârstele dar nu si pentru toate gusturile. Daca vii aici sa-ti încarci bateriile, atunci este statiunea potrivita. Daca vii aici pentru luna de miere, la fel, este foarte potrivita. Pentru tabere este foarte potrivita. Pentru cupluri este ideala.
Este un fel de Mamaia amestecata cu Costinesti. Prin statiune vei auzi doar muzica greceasca placuta, ascultata în surdina. Nu prea gasesti locuri de distractie. Noaptea e destul de liniste daca n-ar fi miliardele de motociclete si scutere care împânzesc statiunea, cu barbati frumosi veniti la vânatoare de femei frumoase.
Singura distractie o reprezinta plimbarile de seara pe faleza, superba, lunga, plina de taverne si magazine, cu studierea teraselor încarcate cu flori si studierea vecinilor sau a vecinelor, conform sexului fiecaruia. Gasiti si români, dar parca altfel de români, mai calmi, mai cu bun simt decât cei din Paralia Katerini, de exmplu.
Copiii au un fel de loc amenajat doar pentru ei, loc care seamana cu un bâlci de pe la noi: o plasa pentru topait, cativa calusei si niste tobogane umflate cu aer. Daca doriti distractie, gasiti asa ceva la Platamonas (20-30 minute de mers pe jos) sau dati o fuga de 35 km pana la Paralia Katerini, pentru a dantui în discotecile de acolo.
Statiunea are si o gara. Da, puteti ajunge aici si cu trenul! De aici puteti lua trenul în doua directii: spre Larissa/Atena sau spre Salonic. Biletul pâna în Salonic costa 8 euro, este tren electric, gen Sageata Albastra si drumul dureaza cam o ora.
Gasiti si un centru de închiriere scutere si atv-uri, la Vasilis, un grec foarte ok. Firma lui este aproape de biserica, a 3-a strada paralela cu plaja. Va trebuie permis categoria B. Merge si cu A sau A1 însa doar pentru atv-uri cu capacitate cilindrica mai mica. Puteti merge cu ele în Platamonas (si pâna la castel), din când în când gasiti mici stradute care urca spre munte. Când va veti întoarce, Vasilis va va da câte un paharel cu tzipuro.
Am uitat sa adaug ca un mare minus îl reprezinta lipsa bancomatelor. Daca doriti sa schimbati bani, mergeti în Platamonas, unde gasiti bancomate.
Nei Pori – soare si plaja
Plaja este una dintre cele mai frumoase din Grecia si este foarte larga, fiind cotata cu blue flag (respecta anumite standarde turistice). Nu are nisipul fin de la Mamaia, dar este curata.
Plaja este lata. Ba nu, foarte lata. Ba nu, extrem de lata! Latimea ei variaza între 50 m (în zona cu umbrelute si sezlonguri) si 80-100 de metri în partea dinspre oraselul Platamonas si are cam 2 kilometri lungime. Seamana cu plaja de la Mamaia aflata în dreptul hotelurilor Doina si Flora si este împartita cam asa: 30 metri pentru distractie (volei, fotbal, un fel de tenis cu palete mari din lemn si cu mingi de tenis de câmp; pentru volei exista plase de volei puse gratis la dispozitie de municipalitate), urmeaza 10 metri cu sezlonguri si umbrele sau ciuperci din lemn, apoi 10 metri pentru plaja.
Apa este curata si nu are alge, are o culoare galben spre verde, clara-clara-clara (daca te scufunzi mai în adânc, parca te rapeste, te ameteste, te drogheaza de nu-ti mai vine sa iesi la suprafata) si are intrarea lina în apa. Mergi cam 40-50 de metri în larg si abia-abia de-ti ajunge pâna la brau, deci este ideala pentru copiii (3-12 ani). Asta în zona cu umbrele si sezlonguri, nu stiu cum este în partea cealalta. Pe fundul apei se afla nisip si nu pietre, cum este la Platamonas, de exemplu.
In viata mea nu am stat aproape doua ore si jumatate în apa, atât este de calda! Iar copilul din tine se trezeste brusc si te pomenesti chiuind de parca ai avea 3 ani!
Arici de mare gasiti în portiunea dintre sfârsitul statiunii si intrarea în Platamonas (daca o luati de-a lungul plajei). Oricum, în aceasta portiune nu se face plaja deoarece sunt scoici si pietre foarte multe.
Pe plaja n-o sa auziti manelele clasice, n-o sa auziti zbierete, urlete, n-o sa vedeti femei topless. Pentru asta, va ramâne Paralia Katerini si Olympic Beach. Numai acolo românul se simte ca la el acasa, la Mamaia, Costinesti sau Vama. In Nei Pori românul se simte ca un oaspete de seama.
Va recomand sa folositi crema si umbrela de soare. Nu recomand facutul plajei între 11:30 si 16:00 deoarece veti schimba câteva rânduri de piele. In schimb, curios lucru, desi termometrul digital din statiune arata 42 de grade Celsius pe la ora 12:00 zapuseala nu se simte deloc!
Majoritatea sezlongurilor se platesc, cam 5 euro de sezlong, însa în acest pret puteti primi de exemplu 2 frappe-uri sau apa plata la sticle de 500 ml.
Gasiti dusuri cu apa rece din 50 în 50 de metri si cabine de schimb aflate la mijlocul plajei. Daca aveti chef sa creati senzatie, intrati într-o asemenea cabina, scoateti-va slipul si rotiti-l deasupra capului, chiuind! Multe persoane fac acest lucru si apoi, din mai multe colturi ale plajei, diversi tineri si tinere vor alerga spre cabina de schimb, tipând la rândul lor, spre hazul general.
Pe la prânz nisipul se încinge foarte tare si nu poti merge decât încaltat. Si înca ceva ce am uitat sa mentionez: toata ziua va veti holba la muntele zeilor, Muntele Olimp, sau la cetatea Platamonas.
Excursiile
Excursiile le puteti lua de la ghidul agentiei românesti cu care ati sosit aici sau direct (recomand) de la cele 2 agentii din localitate. Prima este agentia Pori Travel, aflata lânga biserica. Cealalta (îmi scapa acum numele) se afla în partea cealalta a statiunii, dupa ce treceti de no-man’s land-ul din mijlocul statiunii. La Pori Travel gasiti si agenti români ai agentiilor turistice partenere, deci daca aveti nevoie de un sfat, oricare ar fi el, nu ezitati sa apelati la ei.
Recomand urmatoarele excursii:
– Waterland la Salonic (Thessaloniki): distractie cât cuprinde
– Muntele Olimp – o puteti primiti cadou daca luati 2 excursii de peste 30 euro. Veti merge la o cabana aflata la 900 metri altitudine, apoi la o mânastire aflata mai jos, apoi în oraselul Litochoro.
– Meteora, prima impresie pe care am avut-o a fost ca m-am teleportat pe planeta Marte! Va vor duce la un atelier de pictat icoane, unde cu siguranta veti lasa acolo destui euroi. Insa icoanele cumparate de aici, de la “producator”, le gasiti la jumatate de pret în Nei Pori.
La Meteora am vizitat 2 mânastiri, 2 euro de persoana fiecare, dar merita, mai ales a doua, Marele Meteor.
– Skiathos, superb, Koukounaries – o plaja cu pini si apa limpede de culoare turcoaz (una din cele mai frumoase din lume).
In aceasta excursie se merge cu vaporul. Sa nu cumparati sandwich-uri si bauturi de pe vapor deoarece sunt foarte scumpe. Mai bine pastrati-va banii pentru o masa super la o taverna din orasul Skiathos, unde vi se va da voie sa halaiduiti o ora sau doua.
Vasele de croaziera pleaca din portul Achilleios, un port decupat parca din filmul Zorba Grecul. La întoarcere, autocarul va opri la mânastirea Sf.Parascheva, un loc foarte frumos si racoros.
Nu recomand urmatoarele excursii:
– Seara greceasca; veti fi înghesuiti într-o sala mare, cam 1000 de persoane.
– Atena, extrem de obositoare din cauza drumului lung (plecati noaptea si va întoarceti noaptea)
Se poate vizita oricând oraselul Platamonas, cu castelul venetian de la Platamonas. Pâna la castel, faceti 5 minute cu masina sau cu ATV-ul. La castel se urca doar per-pedes. Intrarea la castel costa 2 euro/persoana (copiii gratis). La Platamonas se mai poate ajunge cu trenuletul-tractoras (8 euro/persoana), care circula regulat la fiecare 30 minute între statiuni, începând de pe la 17:00 pâna la 24:00. Pe jos, faceti cam 20-30 de minute pâna în Platamonas.
Alti turisti recomanda si vizitarea satului Paleo Panteleimonas, (la 10-15 km de Nei Pori), situat pe muntele Olimp, cu case de piatra, în mare parte renovate cu fonduri europene. Nu am fost acolo dar din ceea ce am citit am înteles ca este un loc superb, pitoresc, plin de verdeata, cu o panorama minunata asupra Rivierei Olimpului. In centru, lânga biserica sunt vreo 5-6 terase unde se manânca foarte bine iar lânga magazinul de suveniruri de pe latura dreapta a bisericii gasiti o gelaterie unde se manânca o înghetata super-ultra-mega de buna.
Alta recomandare: parcul arheologic de la Dion, pe muntele Olimp, mânastirile Sf Dionysios cea noua si cea veche aflata în reconstructie.
Supermarketuri, taverne, mâncare si bautura
Taverne sunt câte vrei, ai de unde alege. Acolo unde vezi aglomeratie (unele persoane chiar stau în picioare si asteapta eliberarea meselor) înseamna ca taverna este renumita. Majoritatea chelnerilor de la taverne vorbesc limba româna. Sa nu ramâneti socati daca veti auzi: “multumesc”, “buna seara”, “la revedere”!
Sa fiti atenti la alegerea meniului, deoarece la anumite taverne la multe din preparatele cu garnituri, pâinea si garnitura sunt taxate separat (veti vedea pe nota de plata). Pâinea, care este de dimensiunile unei chifle, este destul de scumpa. La alte taverne, pâinea si garnitura sunt introduse în pretul felului de mâncare ales. Va recomand sa mâncati la mai multe taverne, mai mult pentru diversificare. Cel mai bun gyros îl gasiti la localul Gyros Toy Kosmoy de langa plaja.
Orice ai cere, ai si salata inclusa pe farfurie si inevitabila felie de lamâie. Unele taverne îti dau gratis ba un pahar de bere, ba unul de vin, ba unul de Fanta. Alte taverne îti dau gratis o înghetata. Preturile se învârt, de obicei, în jurul cifrei de 5 euro (musaca, cotletele, fileurile, frigaruile, snitelele, muschiul, biftecul). Cele mai mari preturi le gasiti la caracatite si calamari. Gyros-ul se poate mânca la 5 euro pe platou sau la 2,5 euroi împachetat în folie de aluminiu.
Mâncare buna gasiti la Athena, Platon, Alkazar, Iaion, Dyonisos, Iraklis si Ayra. Preparatele sunt semicongelate si va sunt pregatite în cateva minute. Dulciuri si patiserie gasiti la Zaharoplastia – PapaJohn dar si la Platamonas.
Cam toate tavernele au meniuri în limba româna. Cam toate tavernele încearca sa te atraga prin diverse gratuitati. La taverna Volcano am mâncat pizza gigant. Costa 10 euroi, dar este imeeeensaaaa! Trei insi de-abia de-am prididit-o. Au mai multe feluri de pizza, cam 12-15 feluri, dar am vrut sa vad cum este pizza greceasca. Este sarata…
Sunt multe taverne, pizzerii sau patiserii bune, asa ca nu le pot enumera pe toate. La Platamonas gasiti o patiserie unde vinde o doamna în vârsta, care vorbeste româneste. Cataiful dumneaei este de nota 10, o adevarata delectare culinara (patiseria o gasiti pe strada principala, spre sfârsitul ei, în partea veche a orasului).
Ca un pret general si pentru a va face niste calcule, doi adulti si un copil pot mânca la o masa normala (fara fructe de mare) de circa 18-20 euro.
Nu veti gasi supermarketuri de genul Kaufland sau Carrefour. Sunt destule supermarket-uri, vorba vine, la fiecare colt de strada, un supermarket clasic însemnând o încapere de 6×6 metri. Fapt e ca aici gasesti absolut de toate si la preturi foarte mici. Sa nu va carati cu apa plata sau bere din România caci nu merita. La supemarket-uri, acestea sunt foarte ieftine.
De regula, engleza este sfânta, însa deja multi greci o rup bine pe româna. Daca nu va întelegeti cu ei, aratati cu degetul ce doriti iar ei va scriu pe hârtie pretul total. Daca pretul vi se pare prea mare se poate negocia deoarece grecul este ca si romanul: îti da chitanta doar daca vor muschii lui, asa ca este în interesul lui sa negocieze.
Sunt si magazine cu articole pentru plaja dar si magazine specializate pe încaltaminte, îmbracaminte, blanuri, bijuterii, însa acestea merita sa le vizitati seara, numai dumneavoastra, domnilor, fara sotiile însotitoare, biensur, altfel ramâneti rapid fara euroi.
Gasiti si o pescarie dar si o macelarie (lânga biserica), pentru cei care aveti chef de un gratar ad-hoc, pe balconul vilei. Insa nu va recomand. Doar nu ati venit în Grecia pentru gratar.
De preturi nu va spun nimic deoarece nu sunt de speriat si se modifica de la an la an. Doar atât va mai spun: cele mai mici preturi le gasiti la asa-zisele “supermarketuri”. Preturi mari (la bauturi mai ales) gasiti la taverne, pe plaja sau în frigiderul camerei unde sunteti cazati.
Ca bauturi, sa nu va scape Metaxa si Ouzo, de la mama lor. Berea greceasca este cam lesinata, însa unii recomanda berea Mythos ca fiind cea mai buna bere din Grecia. In rest, Amstel, Heineken si Tuborg gasiti peste tot. La fel, vinul grecesc este foarte bun si de calitate. Merita sa luati.
Per total (drum + cazare + masa + excursii + suveniruri) doi adulti si un copil de 10 ani au cheltuit aici în jur de 900 de euro.
Acestea au fost impresiile mele. Am citit ca altora nu le-a placut statiunea. Cauzele au fost destule: probleme cu agentia româneasca prin intermediul careia au ajuns aici, o furtuna pe mare care a adus algele la mal, a plouat câteva zile, unele excursii nu le-au adus satisfactia dorita, n-au putut negocia la supermarket-uri sau la magazine, etc.
Surse folosite:
– fotografia cu Vila Islarooms am luat-o de pe site-ul amfostacolo.ro
serile astea asa-zis traditionale trebuie evitate cu orice pret; nu au nimic traditional si mai bine mergi seara la o taverna, unde se aduna grecii si petreci cu localnicii
Buna, Matilda!
Informatii complete si la zi despre Nei Pori poti gasi aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=131381
Deja unii useri de pe acel forum au inceput sa se intoarca de acolo si sa povesteasca cum a fost (citeste ultimele 10-15 posturi).
Sa ai o zi impecabila!
Vreau si eu in Nei Pori, daca e asa cum spui tu!este cam ceea ce caut..relaxare. anul acesta merg,la sfarsitul lui iulie. oare e la fel anul acesta? de ajutor postarea ta, sa stii 😉
Buna, Florin. Spune-mi te rog, anul acesta ai fost la nei pori? Plec in septembrie si ma intereseaza daca cele povestite de tine sunt recente, desi postarea am vazut ca este din mai a.c.
Buna, Nicoleta!
Am fost la Nei Pori acum 3 ani.
Datele actualizate despre aceasta statiune le gasesti pe forumul Softpedia, aici:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=131381&st=810&start=810
(marcheaza cu mouse-ul linkul de mai sus, apesi Ctrl+C, apoi dai Ctrl+V in browser-ul tau – Internet Explorer, Firefox, Opera etc.),
Sau, mai simplu, cauta Softpedia Forum –>Pasiuni Comune –>Traveling –>Vacante in Strainatate –>Vacanta in Grecia iar aici gasesti topicul despre Nei Pori. Citeste ultimele 20 de comentarii (de exemplu…).
Sper ca ti-am fost de folos.
Sa ai o zi impecabila!
Am citit si pe softpedia ce ai scris ,dar aici mi-am amintit tot ce trebuia.Pe 26 august plecam.Multumesc.
Desi informatiile din acest articol sunt destul de vechi, sper ca te-au ajutat in orientarea si hotararea ta de a alege aceata statiune linistita.
Drum bun, relaxare si distractie cat cuprinde!
Nei Pori nalazi se 15km od Leptokarije.
Nei Pori, velika plaza ispred hotela Dionisos
leto 2013 je novoizgrađeno letovalište koje se nalazi na svega nekoliko kilometara od Platamona, u podnožju planine Olimp. Na raspolaganju je izuzetno široka, izuzetno duga peščana plaža, kristalno čisto more, parkovi, taverne, prostrani trgovi, kafići, poslastičarnice, prodavnice. Nei Pori je karakterističan po širokim ulicama, uredjenim trgovima i velikim brojem igrališta za decu, i kao takvo predstavlja idealno mesto za porodično letovanje. Mogućnosti za zabavu, razonodu, šetnju i odmor su neograničene, zbog čega Nei Pori predstavlja idealnu destinaciju za leto 2013.
Observ ca autorul (autoarea) postarilor de mai sus este din Serbia asa ca am tradus comentariile cu Google Translate.
Primul comentariu:
“Nei Pori este situat la 15 km de Leptokaria. Nei Pori, în fața hotelului Dionisos se afla o piata mare.”
Al doilea comentariu:
(userul se numeste “vara anului 2013” – leto 2013)
“Nei Pori este o statiune noua, situata la doar câțiva kilometri de Platamona, la poalele Muntelui Olimp. Există o foarte largă plajă, plaje foarte lungi de nisip, ape limpezi precum cristalul, parcuri, taverne, piete spatioase, cafenele, patiserii. Nei Pori este caracterizat de străzi largi, scuaruri și are aranjate o serie de locuri de joacă pentru copii, și, ca atare, este un loc ideal pentru o vacanță de familie. Oportunități pentru divertisment, timp liber, mersul pe jos și de recreere sunt infinite, motiv pentru care Nei Pori este o destinație ideală pentru vara anului 2013.”
Sunt de acord cu ce ai scris, mai putin cu faza ca grecii sunt catastrofa pe sosea. Cel putin in 9 vacante in Grecia eu nu am avut ghinionul sa dau peste astfel de specimene, nici macar in Salonic.
Ai niste articole extraordinar de bune, de potrivite unui blog de travel si detaliezi excat aspectele care intereseaza pe turist. Ceea ce am observat pe multe bloguri de travel a fost faptul ca se ocupa de destinatii europene mai departater sau exotice si pe astea atat de accesibile romanilor obisnuiti, fara prea multi bani, le cam lasa uitarii.
Povestile tale despre Grecia au fost nemaipomenite, felicitari!
Mi s-a facut inima cât un elefant de mare… Sunt magulit si iti multumesc pentru aprecieri.
Fac si eu ce pot pentru a incuraja turistii cu venituri modeste sa indrazneasca sa faca un pas timid catre Grecia si Turcia, caci nu e necuratul chiar atat de negru.
Daca ascultati povestile celor care aloca unei excursii in afara tarii in jur de 1500 – 2000 de euro, sau chiar mai mult, veti fi deprimati de-a binelea si nu veti mai indrazni sa visati.
Totusi, cu putina atentie, informandu-va din timp pe site-urile respective (majoritatea lor le gasiti pe acest blog – la “Informatii utile in calatorii”) se pot face excursii decente, cu costul total de 700-1000 de euro pentru 2-3 persoane chiar si in Antalya, de exemplu.
Pe Softpedia Forum gasiti un articol recent la topicul referitor la Peloponez, unde o familie obisnuita a stat tot timpul excursiei la… cort, contrar obiceiurilor lor. Au fost presati de timp si de bani si au ales aceasta cale. Au recunoscut ca a fost experienta vietii lor, experienta pe care o vor repeta. Deci se poate.
Sau faptul ca putini turisti stiu, de exemplu, ca in lunile septembrie, octombrie si noiembrie se obtin cele mai bune rezervari pentru anul urmator.
Cat priveste blogurile unde se relateaza calatorii in locatii exotice, te-ai intrebat vreodata daca autorul, autoarea, autorii sau autoarele au ajuns pâna acolo? Ce-ar fi daca ei ar scrie doar pentru a-si indeplini norma de un articol pe zi, disperati sa atraga cat mai mult trafic, de aici rezultand si beneficiile: bani, produse, excursii gratuite etc.? Stii ce usor se concepe un articol generalist, de 500 de cuvinte, cu fraze luate de pe net si modificate usor, ca sa para originale?
Gata, ca ma latesc prea mult si lumea o sa spuna ca ma dau mare pe aici…
Sa ai o zi/seara impecabila!